| Книжка рецептів |
| Руслана | Дата: Вівторок, 30.06.2009, 15:04 | Повідомлення # 1 |
Постійний відвідувач
Група: Перевірені
Нагороди: 6
Репутація: 45
Статус: Offline
| Давайте ділитись тут своїми улюбленими рецептами. Може хтось знає якийсь особливий рецепт?
|
| |
| |
|
| Ніколь | Дата: Вівторок, 30.06.2009, 15:44 | Повідомлення # 2 |
Активний відвідувач
Репутація: 33
| Я люблю готувати різні салатики. Наприклад недавно в піцерії рецепт стиряла салату: сир твердий, курка варена, ананаси, помідори, грибочки + майонез. Дуже сподобався!
|
| |
| |
|
| Зая | Дата: Вівторок, 30.06.2009, 21:48 | Повідомлення # 3 |
Завсідник форуму
Нагороди: 11
Репутація: 102
| Поділюсь моїм фірмовим омлетом. Туди входять печериці порізані, шинка, помідори, сир, зелень і яйця звичайно. Я на маслі піджарюю шинку з грибами, заливаю яйцями, кладу шматочки помідорів і все засипаю тертим сиром і в кінці подрібнену зелень. Ням-ням!!! Але знаю так багато хто робить, просто різні інгредієнти додають.
|
| |
| |
|
| INKA | Дата: Вівторок, 30.06.2009, 21:50 | Повідомлення # 4 |
Літо форуму
Нагороди: 19
Репутація: 131
| Я такий ж роблю
|
| |
| |
|
| Руслана | Дата: Середа, 01.07.2009, 11:20 | Повідомлення # 5 |
Постійний відвідувач
| Я готувати люблю і готую смачно (так кажуть, принаймі). Вот мій коронний рецепт лазаньї, може хто захоче повторити: Саму лазанью я не готую, а купую вже готову. Потім роблю два соуси - один м"ясний, другий молочний. Для м"ясного соусу спочатку обжарюю 1 кг фаршу (любого, можна свинину, телятину, курятину) на сковорідці, спочатку без жиру, поки не випарується вся волога з фаршу, а тоді додаю трошки олії і обжарюю до золотистого кольору. Поки жариться, готую заправку. Для цього беру 3 великих помідори, 3 невеличких маринованих огірки, 2-3 зубчики часнику, трошки зелені любої і все це в блендері подрібнюю до однорідної маси, але не до стану каші, а щоб кусочки дрібні були. Можна на м"ясорубці все прокрутити. Солі можна додати трошки, бо огірки мариновані дають вже кислинку. Замість свіжих помідорів можна дати консервовані, але тоді огірки треба свіжі або взагалі без них. Всю заправку вилити в фарш і помішуючи трошки потушити, поки не випарується волога, але не вся. Тоді до всього цього додати грам 300 твердого потертого сиру і потушити поки він не розтопиться. М"ясний соус готовий, тепер треба молочний зробити. В сковорідці плавимо десь 100 грам масла і піджарюємо 2-3 столові ложки муки до золотистого кольору, але потрібно постійно помішувати, бо мука згорить. Далі потрібно зкип"ятити трошки менше літри молока, десь 800-850 мл, але зпочатку видавити туда 2-3 зубчика часнику. Нехай хвилин 10-15 ще настоїться і влити це все через ситичко в муку. Все це разом на маленькому вогні варити до стану сметани або тіста для блінів. Потім я все це ще в блендер заливаю і прокручую, щоб не було комочків, але це вже не обов"язково. Ще додаю туди зелені, дрібно порізаної, солю і перчу. Все, соус також готовий. Берем форму для запікання, стелимо парером для запікання. На сам низ трошки буквально молочного соусу розмазуємо і кладемо перший слой листів лазаньї, а зверху на неї ще молочного соусу виливаємо і по всій площі розмазуємо, потім іде м"ясний соус, його тоже по всій площі розмазати треба. Далі трохи тертого сиру посипаємо і кладемо наступний шах лазаньї, і так шарами, поки не закінчиться соус. Верхній слой лазаньї змащуємо трошки залишком молочного соусу, далі посипаємо трошки тертим сиром, прикрашаємо чим є (любі овочі) і ще трошки сиром. Тоді зверху в різних місцях маленькі кубики масла кладемо і загортаємо в фульгу це все. Ну а тепер ставимо в духовку і запікаємо десь хвилин 40 приблизно, тоді знімаємо фульгу і ще запікаємо поки не зарум"яниться. Вот все і готово. Можливо звучить страшно, але не так важко готується, а смакота ще та. Мене часто просять зготувати коли гості приходять. Сподіваюсь, що комусь знадобиться рецепт. Взагаліто з ним можна експериментувати, ще щось додати і получиться свій власний.
Повідомлення відредагував Руслана - Середа, 01.07.2009, 11:23 |
| |
| |
|
| Лесюня | Дата: Середа, 01.07.2009, 11:27 | Повідомлення # 6 |
Зима форуму
Репутація: 156
| Руслана, у мене вже слина виділяється, я б сама таке блюдо спробувала із задоволенням, навіть не сумніваюсь, що це смачно.
|
| |
| |
|
| Електа | Дата: Середа, 01.07.2009, 11:42 | Повідомлення # 7 |
Осінь форуму
Нагороди: 10
Репутація: 103
| Руслана, ну ти даєш!!!! Молодець, суперовий рецепт . Я такого ніколи в житті напевно не зроблю, скорше кухню всю спалю і забрудню
|
| |
| |
|
| AZA | Дата: Середа, 01.07.2009, 15:22 | Повідомлення # 8 |
Завсідник форуму
Репутація: 37
| Ну начиталась, блін....зараз моя дієта піде спати...... Знаю класний салатик,значить треба: філе курки відварене зелене яблуко ананас майонез і сметана в рівних частинах. Дуже смачно,стиряли в ресторані....спецій не додавати!!!!  Додано (01.07.2009, 15:22) --------------------------------------------- забула!!!! Все на кубики порізати.
файна дівчинка
|
| |
| |
|
| Helena | Дата: Четвер, 02.07.2009, 15:43 | Повідомлення # 9 |
Користувач
Нагороди: 3
Репутація: 36
| Руслана, дуже цікавий рецепт. Я роблю лазанью дома інколи з картоплею і рибою, заправляю майонезом. Робиться швидко і без мороки. Якщо коротко - то шарами кладу лазанью, філе хека або мінтая, порізану кільцями варену картоплю, можна цибулькою порізаною між цим всім посипати як хто любить, я даю багато. Потім зверху майонезом намазую і запікаю в духовці. Взагалі з лазаньйою можна багато експерементувати.
|
| |
| |
|
| Руслана | Дата: Четвер, 02.07.2009, 17:30 | Повідомлення # 10 |
Постійний відвідувач
| Helena, також цікавий рецепт, потрібно взяти до уваги. Якщо потрібно швиденько зробити. Я дещо схоже роблю, але просто рибу, картоплю варену і цибулю кладу шарами, заливаю все це яйцями взбитими і сиром тертим посипаю і в духовку, або просто в сковорідці підсмажую.
|
| |
| |
|
| Aleksa | Дата: Четвер, 02.07.2009, 17:34 | Повідомлення # 11 |
Постійний відвідувач
Нагороди: 4
Репутація: 25
| дівчата мене також заінтригувала ваша лазанья, якось при нагоді спробую. Quote (Руслана) Якщо потрібно швиденько зробити. Я дещо схоже роблю, але просто рибу, картоплю варену і цибулю кладу шарами, заливаю все це яйцями взбитими і сиром тертим посипаю і в духовку, або просто в сковорідці підсмажую Я теж таке роблю, але додаю майонез (без яєць) і твердим сиром так само засипаю.
|
| |
| |
|
| INKA | Дата: Субота, 11.07.2009, 21:14 | Повідомлення # 12 |
Літо форуму
Репутація: 131
| Дуже люблю цей салатик (рецептик "позичений" в одному барчику): - кубиками курка; - корейська морква; - тертий сир; - терте яйце; - майонез.
|
| |
| |
|
| Олександра | Дата: Середа, 02.09.2009, 13:44 | Повідомлення # 13 |
Новачок
Нагороди: 1
Репутація: 10
| Я також дуже люблю лазанью, але роблю рідко. Ось мій рецепт лазаньї з куркою і грибами: Курку зварити у трішки підсоленій воді, якщо не філе, то відділити від костей, порізати невеликими кусочками. Бульйон процідити і окремо відставити. Порізаний часник злегка обсмажити в олії, додайте грибів (можна шампіньйонів) і смажте ще 5 хвилин, потім всипати борошно і смажити ще 5-7 хвилин, але постійно помішувати. Потім влити туди бульйон і проварити соус до загустіння. В самому кінці додати сир, зелень і добре перемішати. Зваріть листи лазаньї в підсоленій воді, опустіть на кілька хвилин у холодну воду. У прямокутну форму влийте небагато соусу, покладіть шар лазаньї, на неї курку, полийте соусом. Чергуйте шари 3-4 рази. Верхній шар полийте соусом, що залишився, посипте сиром, накрийте фульгою і запікайте в духовці протягом 40-50 хвилин. Потім відкрити фульгу і ше хвилин 10-15 до появи скоринки. От і все. Робиться досить просто, а виглядає шикарно і на смак неперевершено.
|
| |
| |
|
| Aleksa | Дата: Середа, 02.09.2009, 13:50 | Повідомлення # 14 |
Постійний відвідувач
Нагороди: 4
Репутація: 25
| Олександра, дякую за хороший рецептик. Все тільки планую, але варто вже самій зробити.
|
| |
| |
|
| Олександра | Дата: Середа, 02.09.2009, 14:00 | Повідомлення # 15 |
Новачок
Нагороди: 1
Репутація: 10
| Ще є рецепт овочевої лазаньї, але я його тільки збираюсь зробити. Якщо таки зберуть, то про результат скажу і тоді дам рецепт. Неперевірені рецепти не хочу давати. Але щось не знаю, коли нагода випаде, бо всетаки м"ясному надаю перевагу. Для себе щось оригінальне готую рідко. Як правило зварю велику каструлю борщу і маю на кілька днів. Є переваги жити самій
|
| |
| |